ВАКС призначив засідання у справі екслісника Януковича та його дружини

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього лісника часів президента-втікача та його дружини.
фото: openforest.org.ua

Вищий антикорупційний суд призначив на 15 травня підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови Державного агентства лісового господарства Віктора Сівця та його дружини Марини Журавльової про одержання ними понад 141 млн грн неправомірної вигоди та легалізації цих коштів.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

6 травня антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно Сівця та Журавльової. Автоматизованим розподілом визначено наступну колегію: головуючий Віктор Ногачевський, судді Віталій Крикливий та Маркіян Галабала. Засідання призначили на 14:00 15 травня.

Як відомо, 19 червня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування справи Сівця та його дружини.

Нагадаємо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій заочно повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму $3,7 млн та 10,8 млн євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами. Зазначимо, що ВАКС засудив до 10 років колонії фігуранта цієї справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: