Шмигаль про доступ до заморожених активів рф: є чіткий план

Читать на русском
Відновлення України буде коштувати щонайменше 486 млрд доларів і активи росії будуть використані у перщу чергу.
t.me/Denys_Smyhal

На відновлення України знадобиться не менше 486 млрд дол. Основним джерелом відновлення мають стати заморожені активи рф. І Україна знає, як отримати доступ до них.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у четвер, 7 березня, у Telegram.

Глава Єврокомісії запропонувала використати прибуток від заморожених активів рф для закупівлі зброї для ЗСУЄвросоюз має використати прибуток від заморожених російських активів для закупівлі озброєння для України.

Він розповів, що відбулася важлива нарада щодо конфіскації російських заморожених активів за участю Мін'юсту, МЗС, Мінфіну, Мінекономіки та НБУ. На засіданні обговорили плани щодо роботи над конфіскацією активів росії з «Групою семи», ЄС та Бельгією.

За словами Шмигаля, у країнах-партнерах заморожено близько 300 млрд євро російських суверенних активів.

«Наша ціль та позиція однозначна – доступ до всіх цих активів. Посилюємо нашу юридичну позицію та готуємо необхідні правові механізми. Маємо чіткий план дій та перші результати», – повідомив Шмигаль.

Він нагадав, що уряд разом із Світовим банком уже порахував, що відновлення України коштуватиме щонайменше 486 млрд доларів. Активи рф мають стати основним джерелом відновлення, підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, Британія готова так би мовити позичити Україні всі заморожені російські активи. Раніше країни G7 обговорили перспективи передачі Україні заморожених активів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: