Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатів

Читать на русском
Українці за неповний рік внесли 166,7 тисячі гривень благодійних пожертв для оплати пенсій.
zaxid.net

На рахунок Пенсійного фонду України за неповний рік надійшло 166 тисяч 734,26 гривні благодійних пожертв для оплати пенсій.

Про це йдеться у відповіді ПФУ на запит «Слово і діло».

У якому віці виходять на пенсію та скільки в середньому живуть громадяни у різних країнах світуПенсійний вік та очікувана тривалість життя чоловіків і жінок у різних країнах світу – на інфографіці.

«За період з 01.03.2023 по 17.01.2024 на рахунок Пенсійного фонду України, відкритого для сплати благодійних пожертв в АТ «Ощадбанк», надійшло 54 платежі на суму 166 734,26 гривень», – повідомили у ПФУ.

Можливість зробити пожертву на виплату пенсій українським пенсіонерам ПФУ запровадив у березні минулого року (закон, який дозволяє здійснювати благодійні внески на пенсії, було ухвалено парламентом у 2022 році).

Донати можуть бути двох типів: загальні (знеособлені), спрямовані на користь ПФУ в цілому, або призначені конкретному одержувачу. У другому випадку 70% пожертвуваної суми йде адресату, а 30% – на користь ПФУ на виплати пенсій в цілому.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня буде проведено індексацію пенсій на 8%. Виплати будуть підвищені понад 10 млн громадян.

Також буде здійснено перерахунок виплат з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, встановленого на 1 січня.

З інфографіки можна дізнатися, як посилюватимуться вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: