У Польщі втретє висипали українську агропродукцію, пошкодили вагони з бобами

Читать на русском
У день другої річниці повномасштабного російського вторгнення у Польщі втретє пошкодили українську сільськогосподарську продукцію на залізничному вокзалі.
Міністерство відновлення України

У Польщі втретє пошкодили українську сільськогосподарську продукцію на залізничному вокзалі.

Про це повідомляє у Telegram Міністерство відновлення України.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Сьогодні, 24 лютого, день другої річниці повномасштабного російського вторгнення, близько 9 ранку у Польщі невідомі пошкодили вантажні вагони з бобами. Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков закликав правоохоронців негайно відреагувати на інцидент.

«Системне знищення української агропродукції схоже на сплановані диверсії. Наша країна обороняється і виживає також і завдяки фермерам. Отже, ті, хто вчинили ці злочини точно не зацікавлені в українському мирі і перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні органи Польщі дати негайну реакцію», – заявив Кубраков.

Це вже третій випадок псування української агропродукції після початку протестів польських фермерів.

Нагадаємо, що 23 лютого п'ять українських міністрів на чолі зі Шмигалем прибули на кордон для переговорів із польським урядом. Проте офіційна Варшава проігнорувала зустріч та не прислала свою делегацію.

Згодом повідомили, що уряд України підготував та запропонував польській стороні «план взаємопорозуміння», який спрямований на деблокаду кордону між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: