Україна може найближчим часом отримати 800 тисяч снарядів від Чехії – Павел

Читать на русском
Павел додав, що ці снаряди можуть потрапити в Україну за лічені тижні, якщо Чехія зможе заручитися фінансуванням з партнерами в США, Німеччині, Швеції та інших країнах.
Getty Images

Чехія знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 та 122 міліметрів. Найближчими тижнями вони можуть відправитися до української армії, але для цього потрібне фінансування.

Про це повідомляє iRozhlas, з посиланням на заяву президента Чехії Петра Павела.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

«Нам треба підтримувати Україну у постачанні боєприпасів з усіх можливих джерел. Нам треба бути такими ж інновативними і гнучкими, як українські солдати, і шукати військове обладнання усюди», – заявив президент країни.

На панельній дискусії Мюнхенської конференції за участі керівників 5 держав-членів ЄС Павел прокоментував проблеми з постачанням зброї та боєприпасів для ЗСУ. Він заявив, що Прага знайшла спосіб для організації таких постачань.

«Ми знайшли півмільйона одиниць боєприпасів калібру 155 міліметрів і 300 000 одиниць боєприпасів калібру 122 міліметри», - сказав він.

Павел додав, що ці снаряди можуть потрапити в Україну за лічені тижні, якщо Чехія зможе заручитися фінансуванням з партнерами в США, Німеччині, Швеції та інших країнах.

Нагадаємо, раніше Чехія закликала партнерів придбати боєприпаси для України за межами ЄС.

Окрім цього, у п'ятницю, 16 лютого, німецький канцлер Олаф Шольц оголосив новий пакет допомоги Україні на €1,1 млрд. Тогді ж стало відомо, що Німеччина передала Україні новий пакет допомоги з бронемашинами і БПЛА.

Також ЗМІ повідомляли, що три країни ЄС виступають проти закупівлі боєприпасів для України поза блоком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: