З тимчасово окупованої території Запорізької області повернули ще одну дитину

Читать на русском
У суботу, 10 лютого, стало відомо, що з окупованої російськими військами території Запорізької області повернули ще одну дитину.
Укрінформ

З тимчасово окупованої російськими військами території Запорізької області повернули ще одну дитину.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій у Telegram.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Як розповідають у відомстві, у грудні 2023 року до них звернулася жінка з проханням допомогти повернути з тимчасово захопленої території Запорізької області її малолітню доньку.

На момент початку повномасштабної війни дівчинка гостювала там у своїх бабусі та дідуся. Виїхати одразу вони не могли, оскільки бабуся була тяжкохворою. Перевозити її не було можливості й забирати дівчинку самотужки батькам теж було ризиковано.

«Коли бабусі не стало, Марія звернулася по допомогу. Після майже двох років, які вони провели нарізно, родина об’єдналася. Повернення відбувалося в межах проєкту «Шлях додому», – зазначили у міністерстві.

Відтак станом на 10 лютого в межах цього проєкту вже вдалося повернути 56 дітей.

Нагадаємо, Україна та Канада створять коаліцію щодо повернення українських дітей.

Також повідомляли, що влада України має офіційні дані про депортацію майже 20 тисяч дітей до росії. Наразі збирають докази для ООН щодо цього факту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: