Запаси ракет для ППО в Україні вичерпаються у березні – NYT

Читать на русском
Без зовнішньої допомоги Україна має достатньо ППО, щоб пропрацювати лише до наступного місяця.
Фото: 5.ua

За оцінками американських чиновників, без зовнішньої підтримки Україні вистачить ракет для роботи систем протиповітряної оборони лише до кінця березня.

Про це пише The New York Times.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Військові аналітики вважають, що 2024-й рік стане для України «роком відновлення», а новому головнокомандувачу ЗСУ генералу Олександру Сирському доведеться шукати рішення для ефективного використання солдатів, що дозволить стримувати наступи росіян та водночас створювати нові бойові сили.

Наразі ж в України, як пише газета, є гостра нестача солдатів та боєприпасів.

«Тому перш ніж лідери України задумаються про відновлення позицій, вони повинні спочатку утримати те, що у них є», – зауважують джерела видання.

Також західні чиновники зазначають, що мине щонайменше кілька місяців, перш ніж відсутність відновлення допомоги матиме масовий вплив, а каскадний крах на фронті без підтримки може стати реальністю наприкінці поточного року.

«Без допомоги важко зрозуміти, як Україна зможе зберегти свої нинішні позиції на полі бою. Вже до наступного місяця ЗСУ може бути важко проводити локальні контратаки.

Але у той же час росії буде складно швидко наростити потенціал, достатній для проведення масштабного наступу на сході України. Вони можуть це зробити рухаючись вперед розʼєднано і з великими втратами», – йдеться у матеріалі.

Зараз Україна очікує схвалення допомоги від одного з головних партнерів – США. Нове фінансування американської військової допомоги України можливе лише зі схвалення Конгресу. Проте представникам Демократичної та Республіканської партій досі було важко досягти консенсусу з цього питання.

Як відомо, 8 лютого Сенат США на засіданні підтримав процедурне голосування за законопроєкт про надання додаткової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає виділення на допомогу трьом країнам сумарно 95 млрд доларів. Це голосування дозволило відкрити дебати щодо законопроєкту у верхній палаті Конгресу США.

У той же час помічники президента США Джо Байдена намагаються вигадати варіанти, як продовжувати постачання зброї Україні, якщо Конгрес залишиться паралізованим.

Також стало відомо, що Україна готує план для МВФ на випадок припинення допомоги від Штатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: