По території Донеччини росіяни щодня завдають до 2500 ударів – ОВА

Читать на русском
Ворог обстрілює регіон від 1500 до 2500 разів на день. Тільки за останній місяць ворог скинув близько 200 керованих авіабомб на Авдіївку.
t.me/VadimFilashkin_donoda

Російська окупаційна армія щодня завдає від 1500 до 2500 ударів по території Донецької області.

Про це голова Донецької ОВА Вадим Філашкін заявив агенції Reuters.

Як зазначається, відтоді як росія почала повномасштабне вторгнення 2022 року, саме тут відбулося багато найжорстокіших і найзатяжніших битв цієї війни.

«Ворог обстрілює регіон від 1500 до 2500 разів на день», - сказав очільник Донецької ОВА.

При цьому, Філашкін уточнив, що такі щільні й важкі обстріли відбуваються майже щодня.

Керівник області сказав, що Авдіївка, де розташований найбільший коксохімічний завод у Європі знищене на 95-98%. Завод є об'єктом масованої російської атаки з жовтня минулого року.

«Тільки за останній місяць ворог скинув близько 200 керованих авіабомб на Авдіївку. Вони її повністю знищують», - зазначив він.

Місцева влада заявляє, що кількість цивільних у місті скоротилася до менш ніж 1000 осіб. Філашкін закликав тих, хто залишився, виїхати заради власної безпеки.

Також очільник області повідомив, що Курахівська ТЕС - одне з небагатьох великих джерел виробництва електроенергії в регіоні, що залишилося - була змушена припинити роботу тиждень тому через російські обстріли.

Згідно з його словами, це частина широкої кампанії ворога з руйнування інфраструктури.

«Ворог намагається знищити об'єкти критичної інфраструктури, щоб людям було складно залишатися в регіоні взимку», - додав він.

Зазначається, що після того, як керована авіабомба нещодавно влучила в житловий будинок у прифронтовому містечку Нью-Йорк, знадобилося 10 днів, щоб вручну розібрати руїни і знайти тіла п'ятьох мешканців, оскільки обстріл був надто інтенсивним, щоб підвезти техніку.

«Щойно ми почали завозити крани та екскаватори для допомоги людям, ворог почав їх обстрілювати», - розповів він.

Нагадаємо, у неділю, 4 лютого, війська російської армії завдали удару по Торецьку Донецької області. Внаслідок атаки є загибла та поранені.

Також поліцейські ідентифікували 9 загиблих у Покровському районі. Залишилося встановити ще 2 загиблих дітей – хлопчиків 9 та 16 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: