Ексмера Мелітополя Федорова призначили керівником Запорізької ОВА

Читать на русском
У неділю, 4 лютого, Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької обласної військової адміністрації.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької обласної військової адміністрації.

Про це йдеться в указі президента та на сторінці Федорова у Telegram.

«Призначити Федорова Івана Сергійовича головою Запорізької обласної державної адміністрації», – зазначено у документі.

Сьогодні, 4 лютого, Зеленський відвідав Запоріжжя, де представив Івана Федорова як новопризначеного голову Запорізької ОВА.

«Потрібно зробити все, щоб Україна повернулась у ваш рідний Мелітополь. Україна сьогодні бореться за це. Це обов’язково станеться», – наголосив президент.

Федоров ж додав, що його мета незмінна - обʼєднати зусилля навколо наближення перемоги України. Зокрема, серед своїх задач він виокремив:

  • посилення обороноздатності Запорізької області та повноцінна підтримка військових,
  • всебічна допомога мешканцям і переселенцям на підконтрольній Україні території та адвокація прав людей, які залишаються в окупації,
  • підготовка до відновлення життєдіяльності громад після деокупації.

«Протягом двох років повномасштабної війни разом з командою Мелітополя робив це на посаді міського голови. Тепер беру відповідальність за консолідацію спільних дій громад Запоріжчини на обласному рівні», – підсумував новопризначений голова ОВА.

Нагадаємо, 23 січня стало відомо, що Кабінет міністрів погодив призначення мера окупованого Мелітополя Івана Федорова керівником Запорізької ОВА.

Івана Федорова було обрано мером Мелітополя восени 2020 року. Після початку повномасштабного вторгнення рф та окупації міста Федоров відмовився співпрацювати з росіянами та був взятий у полон. Після п'яти днів полону Федорова обміняли на дев'ятьох полонених російських солдатів-строковиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: