Атака на Кривий Ріг: перебої зі світлом можливі у 35 тисячах будинків

Читать на русском
У Кривому Розі через нічну атаку російськими дронами досі без світла лишаються 2,5 тисячі будинків.
Unsplash

Після чергової атаки рф у Кривому Розі застосували аварійні графіки відключень, під час яких може обмежуватися електропостачання для 35 тисяч будинків.

Про це повідомили у Міненерго.

Енергетики відповіли, чи можливе повторення блекауту цієї зимиГарантувати, що не буде блекауту, абсолютно неможливо. Але загалом система досить стабільна, незважаючи на другий рік війни.

«Кривий Ріг.Внаслідок нічних атак ворожими БПЛА вимикалися лінії електропередачі, частково знеструмлювалася критична інфраструктура. Без світла наразі залишаються 2,5 тисячі побутових споживачів», – йдеться у повідомленні.

Наразі тривають роботи з усунення наслідків аварій та відновлення електропостачання.

«Для стабілізації ситуації застосовуються графіки аварійних відключень споживачів, під час яких може обмежуватись електропостачання для 35 тисяч абонентів міста», – уточнили в міністерстві.

Нагадаємо, в ніч на 3 лютого армія рф атакувала Україну 14 ударними БПЛА типу «Shahed-136/131». Сили ППО знищили 9 дронів.

У Кривому Розі через обстріл та падіння уламків дронів постраждало обладнання підстанції Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Були знеструмлені побутові та промислові споживачі. У місті застосували аварійні графіки відключення світла.

Удари по підстанції у Кривому Розі були й у ніч проти 2 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: