НАБУ і САП викрили трьох осіб на спробі впливу на керівника порту «Чорноморськ»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили трьох фігурантів, які пообіцяли за гроші вплинути на очільника морського порту.
фото: seaport.com.ua

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру двом колишнім посадовцям міжнародного торговельного порту «Чорноморськ» та керівнику приватної фірми у спробі за гроші повпливати на директора порту.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«29 квітня 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у пропозиції та обіцянці неправомірної вигоди за здійснення впливу на ухвалення рішення виконувачем обов'язків директора ДП «МТП «Чорноморськ» з метою забезпечення укладення договору про відступлення права вимоги від державного підприємства до приватного підприємства», – інформує САП.

У НАБУ розповіли, що у 2020 році начальниця служби правового забезпечення порту «Чорноморськ» у змові з колишнім позаштатним радником директора порту та директором одного з контрагентів запропонували підприємцю надати 424 тисяч доларів. За цю суму вони пообіцяли забезпечити укладення договору між портом та приватною фірмою про відступлення права вимоги боргу на користь іншого компанії.

Нагадаємо, колишнього в.о. директора порту «Чорноморськ» Ігоря Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник Дмитро Травінов висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів. Як відомо, НАБУ оголосило Травінова у розшук.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: