Під ударами російських дронів опинилися дві підстанції Укренерго

Читать на русском
В Укренерго більш детально прозвітували про наслідки нічної атаки ворожих шахедів на енергооб'єкти.
t.me/Ukrenergo

Під час атаки «шахедів» постраждали дві підстанції Укренерго. Наразі йдуть аварійно-відновлювальні роботи. Загалом сьогодні дефіцит енергії не прогнозується.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

В Укренерго заявили, що атаки на енергосистему у 2024 році ще попередуДиспетчер Укренерго відповів, чому росіяни поки що не обстрілювали енергооб'єкти України цієї зими і чи готова наша енергосистема до можливих ударів росії.

«У ніч на 2 лютого російськими БПЛА були цілеспрямовано атаковані дві підстанції НЕК «Укренерго». Внаслідок атаки на одній із них було пошкоджено обладнання, персонал не постраждав. Завдяки встановленому захисту вдалося уникнути пожежі», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, одна з постраждалих підстанцій у Кривому Розі. Там були знеструмлені побутові та промислові споживачі та окремі промислові споживачі у дніпровському регіоні. Аварійно-відновлювальні роботи розпочалися одразу після дозволу військових. Йде заживлення споживачів за резервними схемами.

За даними енергетиків, потепління та сонячна погода сприяють зниженню споживання енергії. Але при цьому загальний рівень споживання залишається високим.

Загалом електроенергії 2 лютого вистачає, виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується.

Нагадаємо, росія вночі вдарила по Україні 24 «шахедами». Повідомлялося про пошкодження підстанції у Кривому Розі. В результаті в місті знеструмилися шахти, на поверхню підняли понад сотню шахтарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: