Названа кількість кібератак в Україні за минулий рік

Читать на русском
За минулий рік на українські портали було здійснено 2543 кібератаки. Це більше, ніж у 2022 році.
Фото Слово і діло

Минулого року в Україні кількість кібератак зросла майже на 16% порівняно з 2022 роком. Загалом за рік було понад 2500 таких інцидентів.

Про це повідомила пресслужба Держспецзв'язку.

У ГУР заявили, що їх кібератака «поклала» сервер Міноборони рфФахівці української розвідки атакували сервер Міноборони країни-агресора, який використовувався для спецзв’язку.

Так, за минулий рік на українські портали було здійснено 2543 кібератаки.

За даними урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA, 347 кібератак було зафіксовано на уряд та урядові організації, 276 – на місцеві органи влади, 175 – на організації у секторі безпеки та оборони, 127 – комерційні організації.

Ще 92 рази атакували енергетичний сектор, 81 – телеком, 38 – освітні установи, 32 – транспортна галузь, 30 – фінансовий сектор, 25 – IT-сектор, 15 – ЗМІ, 12 – медичні установи.

Лише за другу половину 2023 року зафіксували та розслідували 1,46 тисячі кіберинцидентів. Найчастіше хакери атакують міністерства та інші органи державної влади, а також об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, 25 січня низка міністерств та відомств заявили про хакерську атаку. Серед них були Міноборони, Нафтогаз, Укртрансбезпека, Укрпошта.

У грудні потужну кібератаку пережив «Київстар».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: