Нардепу Маріковському оголосили підозру в недостовірному декларуванні криптовалюти

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру народному депутату – він міг внести у свою декларацію за 2020 рік недостовірні відомості про володіння криптовалютою.
Фото: censor.net

Правоохоронці повідомили про підозру народного депутата України – він міг внести до своєї декларації за 2020 рік недостовірні відомості про володіння криптовалютними активами.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ у Telegram.

Реєстр декларацій відкритий: чи прозвітували про свої статки звільнені під час війни чиновникиХто зі звільнених під час війни чиновників звітував про свої доходи та майно – на інфографіці.

За даними джерел «Слово і діло» у правоохоронних органах, йдеться про депутата від «Слуги народу» Олександра Маріковського.

Зазначається, що у 2020 році парламентар задекларував криптовалюту ринковою вартістю 24,6 млн грн, яка нібито належала йому ще з 2019 року.

При цьому НАБУ та САП з'ясували, що цей криптогаманець Маріковському ніколи не належав, а транзакції здійснювалися іноземцями, які ніяк не пов'язані з нардепом.

«Успішному розслідуванню кримінального провадження сприяла ефективна співпраця з компетентними органами США в рамках міжнародної правової допомоги», – зазначили у НАБУ.

Нагадаємо, кілька днів тому Апеляційна палата ВАКС залишила під заочним утриманням під вартою народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного у корупційній справі.

Також повідомлялося, що НАБУ знову викликає на допит екснардепа Долженкова, який нібито незаконно отримав компенсацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: