Кремль висунув нову вимогу до українців на ЗАЕС: деталі від розвідки

Читать на русском
Окупанти тиснуть, щоб співробітники окупованої ЗАЕС отримали російські паспорти та підписали контракти з Росатомом.
facebook.com/rostinfocom

Окупанти вирішили до кінця року примусово паспортизувати декілька сотень українців, які працюють на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє українська розвідка в Telegram.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Росія посилює тиск на українців, які працюють на ЗАЕС, аби змусити їх отримати російські паспорти та підписати контракти з «Росатомом». За новими вимогами, декілька сотень українських працівників мають бути примусово паспортизовані та підписати контракти до 31 грудня. Росіяни вибірково позбавляють людей доступу до робочих місць, анулюючи перепустки, а також створили телеграм-бот для анонімних доносів серед працівників ЗАЕС.

Тим часом серед російських енергетиків зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів відряджень на окуповану АЕС. Розвідники зазначають, що замість двох місяців вони мають працювати по пів року й довше, оскільки росії важко знайти охочих кваліфікованих фахівців їм на заміну.

Раніше повідомляли, що російські військові продовжують утримувати під своїм контролем Запорізьку АЕС і погрожують вигнати співробітників, які відмовляються співпрацювати з рф.

Також відомо, що На ЗАЕС у ніч на 2 грудня стався черговий блекаут, внаслідок чого виникла загроза радіаційній безпеці. Це вже восьмий подібний випадок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: