Зеленський зустрівся з президентом Парагваю під час візиту до Аргентини

Читать на русском
Зеленський зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю, а також керівниками Уругваю та Еквадору.
Офіс президента

Сьогодні, 10 грудня, під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Республіки Парагвай Сантьяго Пеньєю, а також керівниками Уругваю та Еквадору.

Про це український лідер повідомляє у Телеграмі, атакож пресслужба Офісу президента.

Як зазначається, керівник держави подякував Парагваю за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій і запросив Пенью відвідати Україну з візитом

Зеленський поінформував парагвайського колегу про успіхи в імплементації української Формули миру та результати трьох зустрічей радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики.

«Ми надзвичайно зацікавлені в залученні Парагваю до імплементації нашої Формули миру», – зазначив президент України.

Він висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.

Також лідери обмінялися думками щодо можливостей поглиблення торговельно-економічної співпраці України та Парагваю.

Окрім цього, як написав Зеленський, він провів зустріч ще з прездентами Уругваю та Еквадору.

«Під час переговорів із президентом Луїсом Лакальє Поу подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Особливу увагу приділили перспективі проведення саміту Україна – Латинська Америка. З президентом Даніелем Нобоа обговорили можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією. Запропонував долучитися до імплементації Української формули миру», - йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський найближчим часом відвідає Аргентину з офіційним візитом. У ЗМІ писали, що, ймовірно, під час візиту він спробує заручитися підтримкою Глобального півдня.

Нагадаємо, що дорогою до Аргентини він зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою та запросив африканську державу приєднатися до Формули миру.

Також сьогодні він провів перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: