Щотижня українська ППО отримує нові можливості – звернення Зеленського

Читать на русском
Україна максимально активно працює з партнерами заради посилення ППО. Майже кожен тиждень дає Україні нові домовленості, нові можливості, заявив Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента

Україна активно співпрацює з партнерами заради посилення протиповітряної оборони, що є однією з ключових умов у боротьбі в російською агресією.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 653-го дня повномасштабної війни.

«Максимально активно працюємо з партнерами заради посилення української ППО. Продовжуємо цю роботу й зараз – майже кожен тиждень дає Україні нові домовленості, нові можливості. Цей російський режим повторює зло, яке вже наробив, але намагається щоразу зробити удар більш болісним. Ми це усвідомлюємо», – зазначив президент.

Також Зеленський повідомив, що під час чергового засідання Ставки верховного головнокомандувача була обговорена оперативна ситуація на фронті. Доповідали Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і командувачі за напрямками. Йшлося про Купʼянськ, Лиман та всі донецькі напрямки і південь.

«Завдання нашої держави – і зараз, узимку, хоч би як це було складно, – проявляти силу й не давати ворогу перехопити ініціативу, не давати їм укріпитися. Я дякую всім, чиї дії забезпечують саме це для України – нашу можливість робити свої кроки», – зауважив він.

Нагадаємо, парламент Болгарії подолав вето президента Румена Радева, що дозволить Україні отримати допомогу, зокрема, в частині ППО.

Також Україна запросила у США винищувачі F-18, сучасну протиповітряну систему THAAD, гелікоптери Apache і Blackhawk.

Раніше у британській розвідці заявили, що зусилля, спрямовані на подолання наземних систем протиповітряної оборони, залишаються одним з найважливіших протистоянь у війні рф проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: