США хочуть, щоб Ізраїль завершив війну з ХАМАС до кінця року – Politico

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена дала Ізраїлю час до кінця року, щоб завершити війну з бойовиками палестинського угруповання ХАМАС. Про це повідомляє Politico.
Фото: ЦАХАЛ

Адміністрація президента США Джо Байдена дала Ізраїлю час до кінця року, щоб завершити війну з бойовиками палестинського угруповання ХАМАС.

Про це повідомляє Politico з посиланням на інформацію, надану трьома чиновниками у Тель-Авіві.

Очільник Пентагону попередив Ізраїль про можливу «стратегічну поразку» у війні з ХАМАСомОчільник Пентагону попередив Ізраїль про можливу стратегічну поразку у війні з ХАМАСом через збільшення жертв серед цивільного населення.

За даними ЗМІ, такі терміни озвучив держсекретар США Ентоні Блінкен під час переговорів із керівництвом країни, які відбулися кілька днів тому.

У ході його візиту ізраїльські офіційні особи виклали свої плани, заявивши, що бойові дії на півдні Гази триватимуть кілька місяців. Блінкен у відповідь сказав: «У вас немає такої великої довіри».

Зазначається, що один із чиновників, з яким розмовляло видання, сказав, що у Тель-Авіві спробують «кинути виклик» США.

«Вони радили нам і в Газу не входити, але ми це зробили», - сказав він.

Нагадаємо, вчора ізраїльські військові розпочали третю фазу наземної операції в Секторі Газа. У рамках цього етапу ЦАХАЛ вестиме бойові дії на півдні анклаву.

Раніше повідомлялося, що ізраїльська армія ліквідувала ватажка ХАМАС, який планував вторгнення до Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: