Оголошено результати написання радіодиктанту-2023

Читать на русском
Радіодиктант національної єдності-2023 без помилок написали дві особи. П'ятеро людей зробили по одній помилці, 34 – по дві.
Фото: 24 канал

Під час написання Радіодиктанту національної єдності-2023 жодної помилки не припустилися дві людини: вчителька української мови та літератури з Волинської області Галина Шура та львів'янка Христина Гоянюк.

Про це повідомляє Українське Радіо.

Радіодиктант національної єдності: скільки українців писали його в 2015-2019 рокахРадіодиктант національної єдності проводять щорічно 9 листопада. У 2019 участь взяли лише 5 тисяч осіб.

Переможцями визнано також п'ятьох осіб, які написали радіодиктант з однією помилкою: Олеся Жу, Євгенія Антонюк, Вікторія Норичко, Іванна Рубан та Юлія Шевченко.

«Цього року у нас дві переможниці, які написали Радіодиктант-2023 без жодної помилки. П’ять осіб написали Радіодиктант з однією помилкою. 34 слухачі та глядачі написали текст Радіодиктанту з двома помилками, а решта — з трьома та більше помилками», – розповіла координаторка проєкту Юлія Шелудько.

Найпоширенішою помилкою стало вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.

Загалом на перевірку було надіслано близько 20 тисяч листів із текстом диктанту. Листи надійшли із 39 країн.

Нагадаємо, цього року Радіодиктант національної єдності писали 27 жовтня, у День української писемності та мови. Автором тексту «Дороги України» стала Катерина Калітко, читав його Олексій Гнатковський.

Минулого року жоден учасник всеукраїнської акції не зміг написати радіодиктант без помилок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: