Києво-Печерська лавра перейде на новоюліанський календар – подробиці

Читать на русском
Києво-Печерська лавра на численні прохання парафіян вирішила перейти на новоюліанський календар.
Укрінформ

Києво-Печерська лавра переходить на новоюліанський календар, що є основним для Православної Церкви України. Лавра почне використовувати новий календар із 15 листопада, коли починається різдвяний піст.

Про це заявив виконувач обов'язків намісника Лаври архімадрит Авраамій у Facebook.

Календар свят та пам'ятних дат в Україні: що змінилося за час війни з росієюЯкі нові свята з'явилися в Україні за часів війни за росією, які свята перенесли на інші дати – на інфографіці.

«На численні прохання парафіян Києво-Печерської Лаври, з благословення Священноархімандрита Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, з 15 листопада (початок Різдвяного посту) Лавра переходить на використання новоюліанського календаря, який є основним для нашої Помісної Церкви», - заявив він.

Як вдіомо, юліанський календар, за яким живе російська православна церква (РПЦ), а також Українська православна церква (УПЦ МП), яка перебуває з нею в молитовній єдності, на 13 днів відрізняється від григоріанського та новоюліанського календарів, за якими живе більшість країн світу, у тому числі і більшість православних церков.

Нагадаємо, у липні цього року ПЦУ офіційно затвердила перехід на новий календар. До цього Українська греко-католицька церква перейшла новий календар.

Вже з 1 вересня ПЦУ перешла на новоюліанський календар. Він передбачає святкування Різдва 25 грудня, а не 7 січня.

Згодом президент Зеленський доручив оновити систему державних свят та пам’ятних дат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: