Буде більше цифровізації та чіткості в постачанні у війська – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим – той представив свою команду та програму. Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні провів нараду з міністром оборони Рустемом Умєровим – той представив свою команду та програму.

Про це глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

Зеленський повідомив, що держава вже робить перші кроки до вирішення тих питань, про які говорили військові на передовій.

«Склад міністерства оновлено. Вже є й перші кроки для розв’язання тих питань, про які говорили військові. Зменшувати бюрократію, спрощувати документообіг, всі процедури, вивільняти час командирів на бойову роботу замість паперової. Буде більше цифровізації та чіткості в постачанні у війська. Має бути більше готовності й для зворотного зв’язку з військовими та подолання накопичених проблем», – сказав Зеленський.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • У Запоріжжі весь день продовжуються рятувальні роботи на місці влучання російської ракети. Частину звичайного житлового будинку зруйновано – поверхи з третього по п'ятий в одному з під'їздів. Станом на даний момент відомо про загибель п'яти осіб, ще п'ятеро осіб травмовані. Вдячний усім, хто працює на місці та підтримує людей.

  • Вдячний усім воїнам, які завдають ударів по окупанту та цим повертають Україні справедливість. Це фундамент існування нашої держави – знищувати ворога і цим захищати людей.

  • Провів важливі телефонні розмови із прем'єр-міністром Норвегії та президентом Франції. Зокрема, про те, що відбувається на полі бою, про підтримку наших воїнів, про оборонну співпрацю, про роботу «зернових коридорів» у Чорному морі. Особлива увага, звичайно, – посиленню ППО та наших далекобійних можливостей, нашої фортеці на морі. Також обговорили з прем'єр-міністром Норвегії початок роботи з гарантій безпеки на основі відповідної декларації з «Великою сімкою».

  • Важливо, що збігаються наші оцінки ситуації на Близькому Сході. Обговорив це і з Еммануелем, і прем'єр-міністром Норвегії. Ця принципова справа – не допустити будь-якої подальшої ескалації на Близькому Сході та зберегти якнайбільше життів. Усі сторони мають дбати про цивільні.

  • Провів зустріч із делегацією уряду Румунії. Сьогодні відбулося спільне засідання урядів наших держав. Це ще один важливий крок до стратегічного партнерства між Україною та Румунією.

Нагадаємо, вчора президент підтвердив, що Україна отримала американські далекобійні ракети ATACMS.

Також повідомлялося, що Зеленський збирав засідання Ставки верховного головнокомандувача. Окрім ситуації на фронті, обговорювався захист берегів Чорного моря та Дунайського регіону, а також питання міжнародної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: