Зеленський у зверненні підтвердив передачу Україні ракет ATACMS

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримала американські далекобійні ракети ATACMS. Заява глави держави на цю тему пролунала під час його вечірнього звернення до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримала американські далекобійні ракети ATACMS.

Заява глави держави на цю тему пролунала під час його вечірнього звернення до нації.

Зеленський, серед іншого, повідомив, що ракети ATACMS вже показали себе.

«Сьогодні особлива подяка Сполученим Штатам. Наші домовленості із президентом Байденом виконуються. Виконуються дуже точно – «Атакамси» себе показали», – сказав український лідер.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Ставка. Ключові військові та зовнішньополітичні питання. Нарада з керівником ГУР. Тривала. Щодо ключових ризиків. Відповідаємо на кожен ризик, будь-яку загрозу. Потужно відповідаємо.

  • Міністр фінансів Марченко поінформував про зустрічі та переговори з керівниками міжнародних фінансових інститутів.

  • Сьогодні є необхідне рішення Верховної Ради – необхідне для початку переговорів з Євросоюзом. Закон про політично значущих осіб – politically exposed persons – прийнято. Чекаю на текст закону підпису. Завдання наше незмінне – цього року бути готовими відкрити переговори щодо членства України в ЄС. Українську частину роботи для цього виконуємо та виконаємо. Політичне рішення про початок переговорів очікуємо на лідерів країн Євросоюзу.

  • Провів підсумкову нараду щодо роботи Конгресу місцевої та регіональної влади України цього року. Вдячний усім, хто активно працює у рамках Конгресу. Зокрема, щодо відновлення та підготовки до зими. Але, звичайно, роботу Конгресу слід розширити і на більший спектр питань – і щодо соціальної сфери, і зв'язку, і створення робочих місць.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США таємно постачали Україні ракети ATACMS «протягом останніх кількох днів».

Раніше Зеленський детальніше розповів, які теми обговорювалися під час сьогоднішнього засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: