У Китаї вважають, що дії Ізраїлю в Секторі Газа вийшли за рамки самооборони

Читать на русском
Головний дипломат Китаю наголосив на безальтернативності якнайшвидшого впровадження рішення про дві держави та заявив про готовність його країни співпрацювати з Саудівською Аравією й іншими арабськими країнами.
фото: tva.ua

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони, і він повинен припинити «колективне покарання народу Сектора Газа».

Про це керівник МЗС КНР заявив у розмові з міністром закордонних справ Саудівської Аравії принцем Фейсалом бін Фарханом аль-Саудом.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Дії Ізраїлю вийшли за рамки самооборони. Він повинен серйозно прислухатися до закликів міжнародної спільноти та Генерального секретаря ООН і припинити колективне покарання народу Гази», - сказав міністр.

Очільник відомства додав, що обидві сторони мають уникати дій, що ведуть до ескалації ситуації, та повинні якнайшвидше повернутися за стіл переговорів.

Згідно зі словами Вана, Китай інтенсивно спілкується з Палестиною, Ізраїлем та всіма зацікавленими країнами, аби досягнути припинення вогню, забезпечити безпеку цивільного населення і якомога швидше відкрити гуманітарні коридори в Гази.

Головний дипломат Китаю наголосив на безальтернативності якнайшвидшого впровадження «рішення про дві держави» та заявив про готовність його країни співпрацювати з Саудівською Аравією й іншими арабськими країнами для підтримки «справедливої справи Палестини з відновлення її національних прав» і повернення палестинського питання «на правильний шлях створення двох держав».

Своєю чергою Фейсал вказав на глибоку стурбованість Саудівської Аравії загостренням протистояння між Палестиною та Ізраїлем і засудив напади на мирних жителів.

Нагадаємо, 14 жовтня армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня. Того ж дня стало відомо, що під час боїв було ліквідовано Мерада Абу Мерада, який був одним з відповідальних за напад на ізраїльтян.

15 жовтня стало відомо, що армія Ізраїлю перенесла початок наземної операції, яку планували на ці вихідні через погану погоду.

Також стало відомо, що армія оборони Ізраїлю ліквідувала командира бойовиків ХАМАС Біллала аль-Кедру. Він керував жорстокими нападами на кібуци на кордоні з сектором Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: