Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС

Читать на русском
Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня.
Getty Image

Армія оборони Ізраїлю заявила про ліквідацію верхівки ХАМАС, яка керувала нападом минулої суботи, 7 жовтня.

Про це повідомляє ЦАХАЛ.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

У суботу, 14 жовтня, стало відомо, що ЦАХАЛ ліквідував командира спецназу ХАМАС, який керував вторгненням бойовиків на південні громади Ізраїлю минулого тижня. Мова йде про Алі Кадхі, який був командиром підрозділу «Нухба».

Відзначають, що Кадхі ліквідували внаслідок удару безпілотника по Сектору Гази. У повідомленні також додають, що він був заарештований Ізраїлем у 2005 році за викрадення та вбивство ізраїльських цивільних і був звільнений у рамках обміну полоненими у 2011 році.

Крім цього, сьогодні армія оборони Ізраїлю повідомила, що під час боїв ліквідовано Мерада Абу Мерада, який був одним з відповідальних за напад на ізраїльтян.

До слова, у ГУР Міноборони України заявили, що росія знала про плани ХАМАС напасти на Ізраїль. Також повідомлялося, що рф передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю і готує провокацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: