Ізраїль закликав мільйон жителів півночі сектора Газа залишити його в найближчу добу

Читать на русском
Армія Ізраїлю закликала жителів міста Гази евакуюватись на південь для забезпечення своєї безпеки. Це стосується 1,1 млн людей.
Фото: AFP

Армія оборони Ізраїлю закликала жителів міста Газа залишити свої будинки та попрямувати на південь анклаву для забезпечення своєї безпеки.

Такий заклик у соцмережі X оприлюднив речник армії Джонатан Конрікус.

«ЦАХАЛ закликає всіх цивільних осіб міста Газа евакуюватися зі своїх будинків на південь заради їхньої власної безпеки та захисту та переміститися в район на південь від Ваді-Газу, як показано на карті», – написав Конрікус.

Раніше Ізраїль проінформував про цей наказ ООН. В організації заявили, що вважають за неможливе таке переміщення населення без руйнівних гуманітарних наслідків, пише ВВС.

ООН також закликала скасувати такий наказ, щоб уникнути перетворення «трагедії на катастрофічну ситуацію».

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан назвав реакцію міжнародної організації «ганебною». «Протягом багатьох років ООН заплющувала очі на озброєння ХАМАС та використання ним цивільного населення та цивільної інфраструктури в секторі Газа для приховування своєї зброї та вбивств. Тепер замість підтримувати Ізраїль, чиї громадяни були вбиті терористами ХАМАС... вона проповідує Ізраїлю», – сказав Ердан.

Нагадаємо, з початку нападу угруповання ХАМАС на Ізраїль на сектор Газа було скинуто 6 тисяч бомб.

Кількість загиблих внаслідок атаки мешканців Ізраїлю перевищила 1300 осіб, понад 3 тисячі поранено. Також понад півтори тисячі людей загинули в секторі Газа. Серед загиблих та поранених є українці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: