Росія передала ХАМАС захоплену в Україні західну зброю та готує провокацію – ГУР

Читать на русском
Росія передала ХАМАС захоплену в Україні зброю і має намір поширювати фейки про те, що Україна нібито продає західне озброєння терористам.
Global Look Press

Росія планує використати напад терористів ХАМАС на Ізраїль для масштабної провокації проти України: бойовикам уже передано захоплену в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та Євросоюзі.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Напад ХАМАС на Ізраїль: що відомо про найбільшу за 50 років атакуРух ХАМАС атакував Ізраїль 7 жовтня. Що зараз відомо про перші дні нової війни – на інфографіці.

Наступний крок, як заявили у ГУР – звинуватити Україну у продажу західної зброї терористам.

«У межах кремлівської дезінформаційної кампанії ці фейки мають лягти в основу низки «викривальних публікацій» та «розслідувань» у західних ЗМІ. Для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі зрадника з української прикордонної служби старшого лейтенанта Руслана Сирового, який нещодавно втік до Москви», – розповіли у розвідці.

Ця російська провокація націлена на дискредитацію ЗСУ та повне припинення військової допомоги Україні.

Раніше в Держдепі США заявили, що зброя, поставлена Україні, використовується згідно з домовленостями і не потрапляє в чужі руки.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Кремль використовуватиме напад на Ізраїль для просування наративів щодо зменшення підтримки та уваги США та Заходу Україні.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що напад ХАМАСу на Ізраїль сприятиме російській агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: