Серед заручників бойовиків ХАМАС можуть бути громадяни України – посол

Читать на русском
Громадяни України можуть бути серед заручників бойовиків ХАМАС. За словами посла в Ізраїлі, це поки що не підтверджена інформація.
Flash90

У полоні бойовиків угруповання ХАМАС можуть перебувати громадяни України. Це попередня інформація від ізраїльської сторони.

Про це сказав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, повідомляє «Суспільне».

Україно-ізраїльські відносини: чи підтримують країни одна одну в ООНЯк Україна та Ізраїль голосують в ООН за принципові один для одного питання – на інфографіці.

«Варто розуміти, що ми не знаємо місцезнаходження певної кількості людей, і не виключається, що частина з них може бути в полоні. Про це нам повідомляли ізраїльські служби, це ще не доведена інформація. Прошу не робити фурор, але , скоріше за все, це відповідає дійсності», — сказав Корнійчук.

Він також розповів, що із 7 загиблих українців лише одна жінка мала український паспорт. Інші шість осіб проживали в Ізраїлі постійно і мали також ізраїльський паспорт.

Нагадаємо, за останніми даними від Міністерства закордонних справ, внаслідок бойових дій в Ізраїлі загинули 7 українців, 9 були поранені та ще 9 зникли безвісти.

Ще 220 українських громадян запросили евакуацію з Гази – посол пояснив, чому це поки що неможливо.

Загалом жертвами нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль стали громадяни 23 країн світу.

Інші новини щодо ситуації в Ізраїлі: за інформацією ЗМІ, президент України Володимир Зеленський попросив вивчити можливість відвідати країну з візитом солідарності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: