Росія підтримує операції ХАМАС в Ізраїлі – Зеленський

Читать на русском
Росія підтримує операції, які проводить ХАМАС в Ізраїлі. За словами Володимира Зеленського, він розповів про це прем'єру Нетаньягу під час телефонної розмови.
Reuters

Росія забезпечує підтримку операцій, які проводить терористичне угрупування ХАМАС в Ізраїлі.

Президент Володимир Зеленський заявив про це в інтерв'ю France 2.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Росія так чи інакше підтримує операції, які проводить ХАМАС в Ізраїлі. Для наших спецслужб це очевидно. Ми маємо всі докази, які змушують нас вважати, що росія сприяє проведенню певних терористичних операцій. Це не вперше, коли вона це робить. Вона зробила це у Сирії, вона зробила це в Україні», – сказав Зеленський.

Він додав, що розповів про це прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу під час телефонної розмови.

Нагадаємо, Зеленський у понеділок, 9 жовтня, провів нараду з керівниками розвідки та дипломатами щодо ситуації в Ізраїлі та загальної ситуації на Близькому Сході. Він зазначив, що росія зацікавлена у розпалюванні війни в регіоні.

В українській розвідці заявили, що керівництво росії мало інформацію про підготовку підрозділами ХАМАС атаки на Ізраїль.

Крім того, за даними ГУР, росія передала бойовикам захоплену в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: