Боррель заявив, що Єврокомісія не буде призупиняти фінансову допомогу Палестині

Читать на русском
Європейська комісія й надалі надаватиме Палестині фінансову підтримку, включаючи реалізацію програм з гуманітарної допомоги та розвитку.
Фото: Reuters

Європейська комісія й надалі надаватиме Палестині фінансову підтримку, включаючи реалізацію програм з гуманітарної допомоги та розвитку.

Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, його цитує Укрінформ.

Напад на Ізраїль: які країни підтримали ХАМАС, а які – зберігають нейтралітетКраїни Заходу підтримують Ізраїль та засуджують напад ХАМАС. Які країни вважають за краще залишатися нейтральними чи підтримали бойовиків – на інфографіці.

«Одна з частин нашої спільної декларації – важливість гуманітарної допомоги та допомоги у розвитку. Вже було роз’яснено, що не буде призупинення виплат у фінансуванні Палестини від Європейської комісії», – сказав Боррель.

Він також спростував «хибну інформацію» про те, що уряд Німеччини більше не надаватиме допомоги палестинській владі.

«Німецький міністр чітко заявив, що це зовсім не відповідає дійсності, що Німеччина продовжуватиме надавати таку допомогу безумовно, стежачи за подальшим розвитком подій», - заявив глава євродипломатії.

Нагадаємо, вчора єврокомісар з питань розширення та добросусідства Олівер Вархелі написав у X (Twitter), що Європейська комісія призупинила всі програми фінансової допомоги Палестині у зв'язку із масштабною атакою бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Раніше у Єврокомісії оцінили вплив ситуації в Ізраїлі на допомогу Україні з боку ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: