У Міноборони Німеччини відповіли, чи обговорювалася на «Рамштайні» передача Україні ракет Taurus

Читать на русском
На засіданні у форматі Рамштайн не порушувалося питання про передачу Україні далекобійних ракет Taurus, повідомила державний секретар німецького міністерства оборони Сьомтьє Меллер.
Фото: defence-ua.com

На засіданні у форматі «Рамштайн» не порушувалося питання про передачу Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це повідомила державний секретар німецького міністерства оборони Сьємтьє Меллер, її цитує Frankfurter Allgemeine.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

За словами Меллер, новин щодо українського запиту на німецькі крилаті ракети Taurus немає.

Чиновниця зазначила, що наразі німецька сторона налаштована працювати над посиленням української ППО.

«Протиповітряна оборона – те, що було об’єктом обговорень на засіданні. Німеччина продовжує твердо стояти на боці України. Країну потрібно продовжувати підтримувати, особливо в найближчі місяці», – заявила Меллер.

Нагадаємо, нещодавно німецькі ЗМІ поширили заяву міністра оборони Бориса Пісторіуса про те, що ухвалення рішення про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів. Пізніше в уряді Німеччини спростували слова Пісторіуса.

Раніше депутат Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що канцлер Олаф Шольц – єдиний, хто в коаліції блокує рішення про постачання Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: