Для росіян ускладнилася тактична ситуація на Бахмутському напрямку – ISW

Читать на русском
Українські сили звільнили Андріївку, а для російських військ ситуація на південь від Бахмуту погіршується. Про це повідомили у ISW.
Фото: censor.net

Сили оборони України звільнили Андріївку Донецької області і продовжили наступ поблизу Бахмута та на заході Запорізької області. У той же час для російських окупантів погіршилася тактична ситуація на південь від Бахмута.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За інформацією Генштабу ЗСУ, 14 вересня українські захисники звільнили Андріївку та досягли часткового успіху поблизу Кліщіївки.

15 вересня українська 3 окрема десантно-штурмова бригада повідомила, що її особовий склад звільнив Андріївку, а також про «повне знищення» російської 72-ї окремої мотострілецької бригади (3-й армійський корпус) після їх оточення.

В українському Генштабі зазначили, що ЗСУ продовжують наступальні дії на заході Запорізької області та завдають значних втрат живій силі противника та його техніці поблизу Вербового.

«Підрозділи 72-ї бригади раніше зазнали значних втрат під час локалізованих контратак ЗСУ у районі Бахмута у травні 2023 року та, ймовірно, повністю деградували. Українська 3 десантно-штурмова бригада заявила, що звільнення Андріївки відкриває можливості для прориву на південному фланзі Бахмута і що в цьому районі тривають бої», – говориться у звіті ISW.

Погіршення тактичної ситуації визнали і російські військові. Аналітики зауважили, що росіяни «стурбовані тим, що українські сили можуть загрожувати російському угрупованню в Бахмуті».

Нагадаємо, 15 вересня стало відомо, що ЗСУ під час штурмових дій оволоділи Андріївку.

14 вересня у Генштабі заявили, що ЗСУ відбили атаки ворога на Донбасі і наступають у двох напрямках.

Раніше у ЗСУ повідомили про просування на півдні від Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: