Байден заявив, що на саміті G20 «була згода» щодо необхідності справедливого миру в Україні

Читать на русском
На саміті G20 було достатньо згоди щодо необхідності справедливого та міцного миру в Україні, який поважає суверенітет та територіальну цілісність, сказав Байден.
Фото: AP

Президент США Джо Байден заявив, що на саміті «Великої двадцятки» в Індії була «достатня згода» щодо необхідності справедливого миру в Україні.

Байдена цитує пресслужба Білого дому.

У МЗС Індії озвучили причину, через яку Україна не отримала запрошення на саміт G20Міністр закордонних справ Індії Субраманіям Джайшанкар підтвердив, що Україну не запросили на майбутній саміт G20 у Нью-Делі.

«Ми також обговорили жорстоку та незаконну війну росії в Україні. І в залі було достатньо згоди щодо необхідності справедливого та міцного миру, який підтримує принципи Статуту ООН та поважає суверенітет та територіальну цілісність», – зазначив американський лідер.

Нагадаємо, лідери G20 згадали про Україну у підсумковій декларації саміту. Однак у Міністерстві закордонних справ України були розчаровані формулюваннями: «У частині щодо агресії росії проти України Групі двадцяти нема чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила б учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип «нічого про Україну без України» залишається ключовим як ніколи».

ЗМІ також повідомляли, що на саміті президент Туреччини попросив кількох лідерів виконати деякі вимоги росії щодо відновлення зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: