Ердоган просить лідерів G20 задовольнити деякі вимоги рф щодо зернової угоди – ЗМІ

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган просить кількох лідерів G20 виконати деякі вимоги російської федерації щодо відновлення зернової угоди.
Укрінформ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган просить кількох лідерів G20 виконати деякі вимоги російської федерації щодо відновлення зернової угоди.

Про це пише Bloomberg із посиланням на трьох турецьких чиновників.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

За їхніми словами, Ердоган намагається провести закриті зустрічі з лідерами під час саміту G20 у Нью-Делі цими вихідними. В матеріалі наголошують, що хоча зусилля Туреччини навряд чи вплинуть на союзників України в США та Європі, прийняття Ердоганом вимог рф підкреслює виклики, з якими він стикається під час свого балансування після вторгнення Москви в Україну.

Відомо, що Туреччина просить світових лідерів полегшити страхування російського експорту продовольства та добрив і відновити підключення Москви до системи SWIFT для міжнародних платежів.

«Туреччина каже своїм колегам, що спосіб відновити угоду полягає в послабленні деяких санкцій, які, як стверджує Москва, перешкоджають їй імпортувати сільськогосподарське обладнання, таке як трактори або запчастини, заявили турецькі чиновники», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, за даними Bild, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш направив міністру закордонних справ рф Сергію Лаврову лист із чотирма пропозиціями в обмін на поновлення участі в угоді.

Згодом у МЗС прокоментували чутки про таємні переговори ООН з рф щодо зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: