Президент Бразилії заявив, що путіна не заарештують на саміті G20

Читать на русском
Бразильський лідер заявив, що диктатора путіна не заарештують під час зустрічі G20 у Ріо-де-Жанейро.
Getty Images

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що російського диктатора володимира путіна не заарештують у Бразилії, якщо він відвідає саміт G20 у Ріо-де-Жанейро наступного року.

Про це повідмляє агенція Reuters, цитуючи заяву да Сілви в коментарі журналістам у кулуарах зустрічі G20.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Лула сказав журналістам, що запросить путіна на захід, а сам він сам планує відвідати зустріч лідерів блоку країн, що розвиваються, БРІКС, яка має відбутися в росії.

«Я вважаю, що путін може легко приїхати до Бразилії. Можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії, а він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують», - наголосив бразильський лідер.

Варто зазначити, що Бразилія підписала Римський статут, який зобов’язує виконувати рішення Міжнародного кримінального суду.

Як відомо, президент рф не залишав росію відтоді, як суд у Гаазі оголосив ордер у березні. Путін пропустив саміт БРІКС у Південній Африці минулого тижня після того, як уряд держави ясно дав зрозуміти, що підпорядковуватиметься наказу МКС про його арешт.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародний ордер на арешт президента росії володимира путіна. З того часу російський президент має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину – незаконної депортації та переміщення українських дітей.

На нашій інфографіці можна подивитися, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах та на якій стадії перебувають справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: