У США до 9 років в'язниці засудили російського бізнесмена, що працював на путіна

Читать на русском
Росіянина Владислава Клюшина посадили в США на дев'ять років у справі про злом комп'ютерних мереж та інсайдерську торгівлю.
Владислав КлюшинФото: yandex

У четвер, 7 вересня, суд США засудив до дев’яти років тюрми російського бізнесмена Владислава Клюшина, який раніше працював на адміністрацію російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє Reuters.

Владислав Клюшин був засуджений після двотижневого судового розгляду у федеральному суді в Бостоні за звинуваченнями у шахрайстві з електронною поштою та цінними паперами.

Відомо, що він є власником компанії інформаційних технологій під назвою М-13, яка працювала на владу рф. В період із 2018 до 2020 року хакери відстежували та завантажували ще не оголошені звіти про прибутки сотень компаній, включно з Tesla і Microsoft.

За даними прокуратури, російський бізнесмен і його партнери заробили 93 млн доларів на торгівлі акціями на основі ще не оголошеної інформації. Сам Клюшин отримав понад 34 млн доларів.

«Величезні прибутки обвинуваченого тут отримані з кишень інших інвесторів. Це завдає реальної шкоди американським ринкам», – заявив помічник прокурора США Сет Косто під час слухання вироку.

Раніше Клюшин керував московською інформаційною компанією, яка обслуговувала російський уряд. За словами американської прокуратури, серед клієнтів компанії були адміністрація президента росії володимира путіна та Міністерство оборони.

42-річний Клюшин є одним з найвідоміших росіян, які знаходяться під вартою в США.

Нагадаємо, 18 грудня 2021 року Швейцарія екстрадувала російського бізнесмена Владислава Клюшина до США у справі про торгівлю зламаною інформацією про корпоративні доходи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: