У Білому домі попередили, що КНДР «заплатить ціну» за постачання зброї росії

Читать на русском
У Білому домі заявили, що переговори між росією та Північною Кореєю щодо зброї активно просуваються, але КНДР заплатить ціну за її постачання.
Фото: AP

Північна Корея «заплатить ціну» у міжнародному співтоваристві за постачання будь-якої зброї росії для використання проти України.

З таким попередженням виступив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Reuters.

Війна проти України змусила росію переглянути свої відносини з КНДР – GuardianВійна проти України, під час якої росія швидко витрачає боєприпаси, змусила путіна звертатися до КНДР за допомогою. Замість зброї Північна Корея сподівається отримати цінну іноземну валюту на фінансування ракетної програми.

Він констатував, що переговори між росією та Північною Кореєю щодо зброї активно просуваються, але її постачання «не позначиться добре» на країні Кім Чен Іна.

За словами Саллівана, через західні санкції росія тепер шукає будь-яке джерело зброї та боєприпасів.

«Ми продовжимо закликати Північну Корею дотримуватися своїх публічних зобов'язань не постачати до росії зброю, яка зрештою призведе до загибелі українців», – додав він.

Нагадаємо, як повідомили ЗМІ, Кім Чен Ин планує у вересні зустрітися з російським диктатором путіним і обговорити постачання озброєння. У Кремлі наразі не підтвердили цю інформацію.

Раніше у США повідомили про плани росії розширити військову взаємодію з Північною Кореєю та придбати у неї партію артилерійських снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: