Затриманого після заколоту російського генерала Суровікіна відпустили – NYT

Читать на русском

Генерала Сергія Суровікіна, затриманого після заколоту Пригожина, було звільнено з-під варти. Хоча він зберіг звання, кар'єрних перспектив у росії він більше не має.
Фото: Коммерсантъ

Російського генерала Сергія Суровікіна, затриманого після заколоту ПВК «Вагнер» у червні, відпустили.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на двох американських чиновників та людину, близьку до Міноборони росії.

Кремль почав масштабну чистку в керівництві армії рф після бунту Пригожина – WSJПісля бунту Пригожина в росії було затримано 13 високопоставлених офіцерів, 15 – відсторонено від служби. Кремль проводить масштабну чистку у керівництві армії.

За словами офіційних осіб США, хоча генерала Суровікіна звільнено з-під варти, залишається незрозумілим, чи накладені на нього якісь обмеження, включаючи обмеження на пересування.

Відомо, що Суровікіна звільнили за кілька днів після загибелі Євгена Пригожина в авіакатастрофі наприкінці серпня. За словами джерела в Міноборони, генерал поки що зберіг своє звання і технічно все ще є військовим офіцером, але жодних кар'єрних перспектив він більше не має.

Напередодні журналістка Ксенія Собчак оприлюднила фотографію, на якій зображено Суровікіна у цивільному одязі разом із дружиною. «Генерал Сергій Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, із сім'єю, у Москві», – написала вона.

Нагадаємо, Сергій Суровікін востаннє публічно виступав у ніч заколоту Пригожина. За інформацією західної розвідки, генерал міг наперед знати про плани підняти повстання проти російського військового керівництва.

Крім того, є інформація, що Суровікін був таємним топ-членом «Вагнера».

Після спроби бунту генерала було затримано. Але незрозуміло, чи він перебував у СІЗО, чи був допитаний і відпущений.

Повідомлялося також, що його зняли з посади командувача Повітряно-космічними силами рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: