В ООН відреагували на ракетну атаку рф по центру Чернігова

Читать на русском
Організація Об'єднаних Націй засудила удар російської федерації по центру Чернігова, який стався сьогодні, 19 серпня.
e-cis.info

Організація Об'єднаних Націй засудила удар російської федерації по центру Чернігова, який стався сьогодні, 19 серпня.

Про це заявила координатор із гуманітарних питань в Україні Деніз Браун.

«Я вкрай стурбована звісткою про черговий російський удар, нанесений незадовго до цього по центру міста Чернігова на півночі України, внаслідок якого загинули й дістали поранень десятки мирних жителів, зокрема діти», – зазначила вона.

Координаторка наголосила, що засуджує повторювані російські удари по населених пунктах України, які призводять до загибелі людей. Та додала, що це жахливо, атакувати головну площу великого міста вранці, коли люди гуляють, деякі йдуть до церкви, щоб відсвяткувати релігійний день для багатьох українців.

«Напади на цивільне населення або цивільні об'єкти суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Цьому необхідно покласти край», – підсумували в ООН.

Нагадаємо, російські військові вдень у суботу, 19 серпня, завдали удару балістичною ракетою по центру Чернігова. Найбільше постраждав драматичний театр, де у цей час відбувалася виставка виробників дронів. Також частково пошкоджені й сусідні будівлі, у будинках повибивало вікна. Станом на 15:25 було відомо, що від атаки терористів на центр Чернігова постраждало 117 осіб, з них 7 загинуло

Відео наслідків ракетного удару росіян можна побачити тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: