Пропагандисти рф підтвердили, що ціллю атаки в Чернігові були виробники дронів

Читать на русском
Російські пропагандисти з РИА Новости заявили, що метою удару в Чернігові був збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів.
Ігор Клименко

Російські пропагандисти з РИА Новости заявили, що метою удару в Чернігові був збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів.

Про це пише РИА Новости з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Відтак джерело російських журналістів з РИА Новости повідомило, що удар по Чернігову припав на «місце збору військових фахівців ЗСУ з бойових дронів, яке було замасковане під фестиваль «Люті пташки». Посилаючись на копію запрошення вони стверджують, що захід спеціально маскувався під фестиваль дронів, оскільки організатори рекомендували не надягати військову форму.

Також росіяни наголошують, що захід був закритим, адже містив чутливу для обороноздатності України інформацію. Також вони наголошували, що «більшість учасників – чинні військові», тому знімати чи фотографувати учасників можна лише за їхньої попередньої усної згоди.

Нагадаємо, російські військові вдень у суботу, 19 серпня, завдали удару балістичною ракетою по центру Чернігова. Найбільше постраждав драматичний театр, де у цей час відбувалася виставка виробників дронів. Також частково пошкоджені й сусідні будівлі, у будинках повибивало вікна.

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив відео наслідків ракетного удару росіян.

Станом на близько 15:00 було відомо, що кількість загиблих зросла до семи людей, а 90 людей отримали травми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: