У Міноборони пояснили, у чому небезпека розголосу втрат армії під час війни

Читать на русском
Інформація про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців під час воєнного стану становить державну таємницю.
Укрінформ

Інформація про кількість загиблих і поранених українських військовослужбовців під час воєнного стану становить державну таємницю.

Про це в Telegram заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

«Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Не тому, що хтось щось хоче приховати, а тому, що це вимога військових», – написала вона.

Маляр наголошує, що інформацію про кількість загиблих і поранених ворог використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій. Йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків.

«Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки», – пояснила чиновниця.

При цьому вона підкреслила, що доступ до інформації про втрати має дуже обмежене коло осіб, які попереджені про кримінальну відповідальність за розголошення.

Нагадаємо, The New York Times із посиланням на американських чиновників опублікувало інформацію, що за час повномасштабної війни росії проти України кількість поранених і вбитих з обох боків становить майже 500 тисяч.

Додамо, раніше ЗСУ порівняли втрати окупаційних військ росії та української армії під час нового контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: