Північна Корея випустила у Жовте море кілька крилатих ракет

Читать на русском
Військові КНДР здійснили запуск кількох крилатих ракет у Жовте море між Китаєм та Корейським півостровом.
Фото: AFP

У суботу Північна Корея запустила кілька крилатих ракет у Жовте море між Китаєм і Корейським півостровом.

Про це заявили в Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї, повідомляє Yonhap.

«Південнокорейські та американські розвідувальні органи аналізують запуски, які відбулися близько 4:00 ранку, щоб дізнатися більше про тип запущених ракет та інші деталі», – зазначають в Об’єднаному комітеті Південної Кореї.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

За даними південнокорейського інформаційного агентства, цей запуск відбувся лише через 3 дні після того, як Північна Корея випустила в море на протилежному узбережжі дві балістичні ракети.

«Наші збройні сили посилено спостерігають, тісно співпрацюючи зі США та підтримуючи тверду готовність», – розповіли в Об'єднаному комітеті начальників штабів.

Нагадаємо, минулого тижня Північна Корея провела випробування зброї, яка була названа удосконаленою ракетою великої дальності.

Нещодавно також у Пхеньяні погрожували збити військовий літак-розвідник США, який нібито шпигував поблизу північнокорейської території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: