У Північній Кореї стотисячний натовп вимагав ядерного удару по США

Читать на русском

У рамках 73-ї річниці початку Корейської війни стотисячний натовп прихильників Кім Чен Ина закликав покарати США ядерним ударом.
Фото: Reuters

На вулицях Пхеньяна сто тисяч корейців вимагають завдати ядерного удару по США у якості помсти.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

У столиці Північної Кореї Пхеньяні відбулись масові мітинги, де серед натовпу лунали гасла, які закликали до «війни помсти», щоб знищити США. Приводом стала 73-я річниця початку Корейської війни. Присутніми на мітингах у столиці були близько 120 тисяч робітників і студентів.

На фото, опублікованих державними ЗМІ, видно переповнений людьми стадіон. Вони тримають плакатами з написами «Весь материк США в межах нашого обстрілу» та «Імперіалістичні США є руйнівниками миру», передає видання.

Мітинг відбувся на тлі побоювань, що Пхеньян незабаром може здійснити ще один запуск свого першого військового супутника-розвідника для посилення моніторингу військової діяльності США. Зазначимо, перша така спроба закінчилася невдачею 31 травня.

Як пишуть державні ЗМІ КНДР, у Північної Кореї тепер є «найсильніша абсолютна зброя, щоб покарати американських імперіалістів», і «месники на цій землі горять незламною волею помститися ворогу».

Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив про прагнення «триматися за руку» з путіним і співпрацювати з росією.

Також Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройових ядерних матеріалів.

Раніше президент США Джозеф Байден попередив про зникнення режиму КНДР у разі ядерного удару по США чи країнах НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: