Окупанти знову атакували сховища із зерном на Одещині

Читать на русском
Вночі росія завдала ракетних ударів по сховищу із зерном на одному з аграрних підприємств Одеської області. Окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.
Ілюстративне фотоdelo.ua

Цієї ночі, 21 липня, російські війська знову завдали ракетного удару по сховищу із зерном на одному з аграрних підприємств Одеської області.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

В Міноборони відповіли на погрози рф атакувати судна, які прибувають в українські портиМіноборони повідомляє, що з 00:00 21 липня 2023 року всі кораблі, які прямують в російські та тимчасово окуповані українські порти, розглядатимуться Україною як судна, що перевозять вантажі військового призначення.

«Ворог продовжує терор, і терор, безсумнівно пов'язаний із зерновою угодою. Цієї ночі ворог вдарив по агропідприємству на Одещині, де намагався знищити запаси зерна – безпосередньо в ангари, де воно зберігається, і там, де зберігається сільськогосподарська техніка. Ворог атакував ракетами типу «Калібр». Ракети були направлені за дуже складним курсом з використанням особливостей рельєфу, зокрема, особливостей Чорного моря. Дуже низька висота та максимальне наближення напряму ракет до державного кордону України, тобто провокація на провокації. Влучання сталося фактично одночасно із сигналом повітряної тривоги, оскільки виявлення ракет у таких обставинах дуже складне», – розповіла Гуменюк.

Удар, зазначила Гуменюк, був у дві хвилі: «Спочатку дві ракети. Потім, коли почалася рятувальна операція та гасили пожежу, знову удар ракетою, використовуючи таку саму тактику. На щастя, рятувальники встигли перейти в укриття, але пошкоджено багато сільськогосподарської та рятувальної техніки».

Голова Одеської ОВ Олег Кіпер уточнив, що внаслідок вибуху постраждали двоє людей. Окупанти знищили 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

Нагадаємо, росія вже кілька днів, відтоді як заявила про вихід із зернової угоди, атакує порти України та термінали із зерном. Зокрема, в порту Чорноморськ Одеської області через обстріли 18 та 19 липня було знищено 60 тисяч тонн українського зерна.

Президент Володимир Зеленський доручив військовим посилити захист портової інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: