Президентка Угорщини приїде з візитом в Україну – подробиці

Читать на русском
Перед поїздкою до Києва Каталін Новак відвідає Закарпаття, де разом з угорцями відзначить 20 серпня свято короля Стефана.
фото: Офіс президента

Президентка Угорщини Каталін Новак прийняла запрошення українського уряду і приїде на Кримську платформу 23 серпня в Києві та здійснить візит на Закарпаття.

Про це повідомляє місцеве видання Telex.hu, з посиланням на пресслужбу угорської президентки.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Як зазначається, глава угорської держави може знову особисто зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

При цьому, у президентському палаці додали, що перед поїздкою до Києва Каталін Новак відвідає Закарпаття, де разом з угорцями відзначить 20 серпня свято короля Стефана.

Варто зазначити, що востаннє Новак особисто зустрічалась із Зеленським 26 листопада 2022 року, коли прибула до України через Польщу у супроводі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та прем'єр-міністра Бельгії Александра Де Кроо. Це був візит найвищого рівня угорської держави до української столиці з початку війни.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 14 липня, посольства 38 держав і понад десяток культурних установ, що працюють в Угорщині, оприлюднили спільну заяву із закликом до влади Угорщини скасувати закони, що дискримінують ЛГБТ-спільноту.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина продовжуватиме блокувати військову допомогу ЄС для України.

Також прем'єр-мініст Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина виступає проти плану ЄС щодо довгострокового фінансування України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: