З Угорщини вдалося вивезти трьох українських військовополонених – МЗС

Читать на русском
У МЗС зазначили, що українська влада веде активну роботу над поверненням решти військовополонених, які вивезені з росії до Угорщини.
Фото: sls.org.ua

Посольство України у Будапешті вивезло з Угорщини трьох українських військовополонених.

Про це у своєму Facebook-акаунті повідомив представник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його даними, військовополонені вже перебувають на українській території, їм надається всіляка підтримка.

«Українські дипломати разом із Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими та іншими причетними органами України продовжують вживати активних заходів, щоб повернути додому решту вивезених з росії до Угорщини українських захисників», – написав Ніколенко.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Це підтвердив віце-прем’єр Угорщини.

У Міністерстві закордонних справ зазначили, що Україні не повідомляли про переговори Угорщини та росію щодо звільнення українських військовополонених. А вчора в МЗС заявили, що Угорщина тримає українських полонених в ізоляції та ігнорує спроби налагодити діалог.

При цьому міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його держава до передачі полонених не причетна – переговори нібито вели релігійні організації.

Раніше в ГУР повідомили, що Україна знала про російську спецоперацію щодо передачі українських військовополонених Угорщині ще до офіційних заяв. Але Будапешт у відповідь запити заперечував факт операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: