Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги на 400 млн доларів

Читать на русском
Сполучені Штати нададуть Збройним силам України новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів, повідомив Білий дім.
Фото: stimson.org

Сполучені Штати нададуть Збройним силам України новий пакет військової допомоги на 400 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Там не вказали, яке саме озброєння поставлять Україні. Повідомляється лише, що кошти спрямують на оборонні товари та послуги Пентагону, а також на військову освіту та підготовку українських військових.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вже відреагував на цю подію та розповів, що ЗСУ отримають ракети для комплексів Patriot та NASAMS, а також зенітні ракети Stinger.

Крім того, США передадуть боєприпаси для систем HIMARS та артилерії, техніку та інше обладнання.

Нагадаємо, що це другий пакет допомоги від Штатів за останні кілька тижнів. Так, 24 квітня, після ухвалення закону про надання понад 60 млрд доларів на допомогу Україні, США виділили Силам оборони партію озброєнь вартістю 1 мільярд доларів.

Також повідомлялося, що США ініціювали виділення Україні нового пакету фінансової допомоги у розмірі 50 млрд доларів. Зараз США обговорюють цю ініціативу з країнами G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: