Орбан заявив, що Угорщина виступає проти плану ЄС щодо довгострокового фінансування України

Читать на русском
Угорщина виступає проти надання Євросоюзом допомоги Україні. Орбан також знову сказав, що потрібні переговори та припинення вогню.
Фото: AFP

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав, що його країна виступає проти плану Євросоюзу надати Україні довгострокове фінансування.

Його заяви в ефірі Radio Kossuth цитує Telex.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За словами Орбана, спочатку потрібно перевірити, куди пішли вже виділені кошти: «Ми не дамо більше грошей Україні, поки нам не скажуть, куди пішли ті 70 мільярдів євро, які ми дали раніше».

Угорський прем'єр також знову сказав про неправильний підхід Євросоюзу до війни росії проти України.

«Кажу, півтора роки минуло, результат нульовий, навіть негативний. Ми не перемогли росію, російське політичне керівництво на місці, російська економіка завдяки цьому почувається дуже добре — для порівняння, ми страждаємо від високої інфляції, ми більше не маємо грошей, щоб підтримувати українців», – сказав він.

Орбан повторив, що необхідне припинення вогню та мирні переговори, бо інакше «багато людей загине».

Нагадаємо, Європейський Союз має намір виділити пакет фінансової допомоги у розмірі близько 50 млрд євро для підтримки України.

Раніше Орбан говорив, що не вважає Україну суверенною країною, а російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: