США потрібно поступово відмовлятися від товарів та послуг з Китаю – директор ЦРУ

Читать на русском
США має диверсифікувати свої ланцюжки поставок, поступово відмовившись від товарів та послуг з Китаю, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс.
Директор ЦРУ Вільям БернсФото: Госдеп США

За словами директора Центрального розвідувального управління Вільяма Бернса, США має диверсифікувати свої ланцюжки поставок, поступово відмовившись від товарів та послуг з Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

«Китай – це країна, яка прагне змінити міжнародний порядок, нарощуючи для цього економічну, військову та технологічну міць», – сказав Бернс.

Водночас він наголосив, що відмова від співпраці з КНР було б безглуздим рішення.

«Жодна країна у сучасному світі не хоче опинитися у владі «картеля з одних» щодо критично важливих корисних копалин та технологій», – зазначив директор ЦРУ.

Він наголосив, що для розумного віддалення від Китаю варто знизити ризик та диверсифікувати ланцюжки поставок. Також «потрібно захищати технологічну перевагу США та інвестувати у промислові потужності».

Нагадаємо, на початку червня Україну таємно відвідав голова ЦРУ Вільям Бернс. Йому розкрили плани щодо деокупації територій.

Також повідомлялося, що в ході опитування з'ясувалося, що українці найбільше цінують дружбу з Польщею та США, а ставлення до Китаю погіршується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: