Орбан заявив, що не вважає путіна воєнним злочинцем, а Україну суверенною державою

Читать на русском
Прем'єр Угорщини заявив, що Україна нібито перестала бути суверенною країною, оскільки воює виключно завдяки підтримці Заходу. Він також не вважає путіна воєнним злочинцем.
Reuters

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не вважає Україну суверенною країною, а російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

Такі заяви він зробив у інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Угорський лідер знову заявив, що Україна нібито не зможе виграти війну проти росії, бо в неї «солдати закінчаться раніше». Тому, за словами Орбана, єдине рішення у цій ситуації – перемир'я.

Журналіст нагадав Орбану, що президент Володимир Зеленський виступає проти замороженого конфлікту. «Я знаю цю думку. Але що дійсно важливо, то це те, що американці хочуть робити. Україна перестала бути суверенною країною. Вони не мають грошей. Вони не мають зброї. Вони можуть воювати лише тому, що ми підтримуємо їх на Заході. Тож якщо американці вирішать, що хочуть миру, мир буде», – заявив прем'єр.

Він додав, що «якби від початку були б переговори, не було б стільки смертей і країна не була б зруйнована».

На запитання, чи вважає Орбан путіна воєнним злочинцем, він відповів: «Ні. Не для мене».

«Бо ми на війні. Про воєнні злочини можна говорити після війни. Якщо ви хочете перемир'я, а потім переговори, ми повинні переконати тих, хто є частиною конфлікту, сісти за стіл переговорів. Запросити їх до столу і сказати: «Підійди до столу, я заарештую тебе» — не найкраща ідея», – пояснив він свої слова.

Нагадаємо, у квітні Орбан назвав Україну «неіснуючою у фінансовому сенсі країною».

У травні Орбан висловив думку, що «бідні українці» не зможуть перемогти росію на полі бою.

Крім того, нещодавно він казав, що замість контрнаступу краще домовитися про припинення вогню та переговори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: