Столтенберг запевнив, що НАТО готове захищатися від росії та Білорусі

Читать на русском
Столтенберг заявив, що Альянс готовий захищати своїх членів від Білорусі і росії, і що події, пов'язані з повстанням Пригожина, є внутрішніми російськими справами.
Getty Images

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що двох країнам-агресорам надіслано чіткий сигнал про те, що «НАТО готове захистити кожного союзника, кожен дюйм території Альянсу».

Про це повідомляють CNN та агенція Reuters, із посиланням на заяву Столтенберга.

Як зазначається, на спільній пресконференції в Гаазі у вівторок разом з лідерами семи країн НАТО він розповів про ризик зі сторони саме росії та Білорусі.

«Якщо військова компанія «Вагнер» розмістить своїх серійних убивць у Білорусі, всі сусідні країни зіткнуться зі ще більшим ризиком нестабільності», - сказав генсек НАТО.

Столтенберг заявив, що Альянс готовий захищати своїх членів від Білорусі і росії, і що події, пов'язані з повстанням «ПВК Вагнер», є «внутрішніми російськими справами».

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів про проблеми безпеки, які можуть виникнути у зв'язку з перебуванням Пригожина та його загонів у Білорусі, всі спікери заявили, що ще рано робити якісь остаточні висновки щодо цього.

Нагадаємо, за словами Столтенберга, події у росії продемонстрували крихкість режиму путіна.

Раніше Зеленський заявив, що є всі підстави для політичного запрошення України до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: